O ženi koja ima sve

import-hr
29. ožujka 2022.
Ujutro se budim raskuštrana, maskaru nanosim još zatvorenih očiju, kavu pijem s jednom nogom u papuči, a drugom u štiklama. Nokti su mi svježe nalakirani, prijeti velika opasnost da upravo danas jednoga slomim.

Djecu ostavljam u vrtiću, moji mališani već imaju 3 i 4 godine. Svašta su mi već priuštili, pa ipak kad me pogledaju svojim nedužnim okicama ne mogu se ljutiti. »Mama, mi te volimo!«

U uredu je opet mnogo posla, kasnim s predavanjem izvještaja i upravo sam dobila nova zaduženja. Uzdahnem: »Ma uspjet ću, stići ću, sve će se riješiti«.

Za ručkom sam imala nesreću da se uflekam, zaboravila sam na povećanu vjerojatnost zato što nosim potpuno novu bijelu košulju. Nasmijem se i fleku prekrijem rupcem.

Predvečer kupim djecu iz vrtića. Oba moram odnijeti u stan istodobno. Zajedno s torbicom, ključevima od auta i ključevima od stana.

Umorna šutam cipele s nogu i bacam se na kauč. Samo 5 minuta mira, molim. Moj dragi proviruje iz kuhinje, zove me na podgrijanu večeru. Za stolom sjedimo samo nas četvero, Nik mi pokazuje crtež koji je za mene nacrtao u vrtiću.

Na slici sam ja, mama, nacrtana s velikim srcem, za ruke držem oboje djece, a s trećom još i muža.

Nasmijem se i oči mi zasuze.

Moj je život ispunjen.


#women2women

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.