Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
15.8.2017.

Pun mjesec

Zavodljivi vez, prozirna mrežica i smjelo preplitanje širokih elastika. Moon, Lady Moon. U svom punom elementu. S Ivanom se, naime, upravo spremamo na večeru. Izabrala je elegantnu haljinu, koja nježno obuhvaća njezine obline, a one su uz moju pomoć diskretno naglašene. Izgleda kao prava dama.

U gradu se nalazi sa svojim pratiteljem, koji ne može sakriti oduševljenje i krećemo do obližnjeg restorana. Razgovor lijepo teče, već je tijekom večere uz nedužno koketiranje i niz darova jasno da se radi o obostranoj kemiji. No, unatoč ubrzanom pulsu, oboje se ponašaju vrlo uglađeno.

Dosadno mi je. Uperio sam svoj pogled kroz prozor. Lijepa je ljetna večer. Ne obraćam pažnju na grad. Kako je lijepo na trenutak ignorirati cijeli svijet i samo postojati. Iako sam na radnom mjestu. Ništa zato. Uz košarice sa žicom i mekane bešavne naramenice svoj posao obavljam lijevom nogom. I kad sam mislima negdje drugdje. I baš kad sam otplutao daleko, iz sanjarenja me probudi...

LADY MOON

... voda. Ledeno hladna voda.

Iznenađeno se okrenem prema stolu. Uz njega stoji vidljivo uzrujana gospodična koja je Ivaninog pratitelja istuširala vrčem hladne vode, u kojem se još donedavno rashlađivao šampanjac, i učinjeno popratila sočnim riječima.

Šok. Što se to ovdje događa? Lice mi poprima osupnut izgled. Par se uznemireno okreće prema uzrujanoj neznanki, na što ona ostaje šokirana, odstupi korak unatrag i počne se na sav glas ispričavati. Pogriješila je. Žao joj je, zaista joj je žao. Ivaninog je pratitelja u navali bijesa zamijenila s nekim drugim.

Nakon niza nemuštih isprika nastaje trenutak tišine.

Par se iznenađeno pogleda, na tren zastane, a onda zajedno prasnu u smijeh. Novi dan, nova priča.