Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
23.7.2020.

WAU, MOJE KUPAĆE NOSIŠ by Maja Nedič

WAU, MOJE KUPAĆE NOSIŠ by Maja Nedič
Zanima li vas kako nastaju modne kreacije rublja? Tko su ljudi koji oblikuju našu najintimniju odjeću? Neke od tajni modnih dizajnera povjerila nam je kreatorica Maja Nedič, koja oblikuje kolekciju Lisca Cheek. Porazgovarali smo s njom o njenim počecima, idejama, pohvalama i kreacijama.1. Jeste li oduvijek željeli postati modna dizajnerica rublja?  

Želja da dizajniram modno rublje rodila se na fakultetu. Željela sam upoznati i taj oblik modnog dizajna, s obzirom da smo na fakultetu dizajnirali samo haljine. Idealna prilika za ostvarenje te moje želje bila je pisanje diplomske radnje, prilikom čega sam prvi put surađivala s Liscom. Tu sam se mogla izživjeti i stvoriti nešto novo – bila je to moja prva mini kolekcija donjeg rublja. Kolekcija je bila nadahnuta arhitekturom, igrala sam se zanimljivim oblicima i prozirnošću. br />


2. Gdje vam se, kad dizajnirate, rađaju najbolje ideje?

Ideje se rađaju usput, uglavnom kad nađem materijal koji mi se sviđa i koji bih voljela iskoristiti u kolekciji. Nove ideje nailaze i dok crtam skice, promišljam detalje i njihovo pozicioniranje – stremim tome da donje rublje bude još zanimljivije i modernije. Prilikom stvaranja mnogo mi pomažu i trendovi koje nam predstavljaju na sajmovima, u modnim »trend bookovima« te na specijaliziranim internet stranicama.

A ponekad dobru ideju dobijem i kad se moram sama odjenuti za kakvu posebnu prigodu. Naravno da upravo tada u mojoj garderobi nema grudnjaka koji bih u tom trenutku trebala. Vjerojatno se sa mnom može poistovjetiti gotovo svaka žena. Ta modna rješenja kasnije uvodim u svoj dizajn.3. Koji su vam modeli omiljeni i zašto?

Omiljeni su mi grudnjaci sa žicom! Jako su mekani, modernog izgleda i nezaustavljivo ženstveni.4. Koja je vaša omiljena boja rublja? Kakvo rublje sami najviše volite? Kakšno perilo imate sami najraje?

Vječno crna, u kojem god materijalu i obliku. (smijeh)


Kreatorka Maja Nedič


5. Čemu se najviše veselite prilikom oblikovanja rublja: početnoj ideji ili kad imate u rukama konačni proizvod?


Definitivno se uvijek iznova veselim početnoj ideji, kad tražim inspiraciju i kombinacije materijala za novu sezonu. Naći nešto novo i uvijek svježe veliki je izazov. No, najviše se veselim onom danu kad prvi put vidim proizvod na ženi jer tek tada zaista zaživi i dobije svoj pravi izgled.6. Najlepša pohvala koju ste čuli i koja vam je ostala u sjećanju?

Najlepša pohvala za mene je kad ljeti vidim žene koje nose moje kupaće. Dok prolazim pored njih, često pomislim “Kad biste samo znale tko ih je napravio da ih sada možete nositi. Kad biste samo znale koliki je proces potreban da ih nosite s tim osmijehom na licu.« Da, kad vidim žene koje nose moj dizajn, osjećam se jako dobro! Općenito, lijepo je čuti da su modeli dopadljivi i da su stranke njima zadovoljne.7. Dok dizajnirate rublje, na što obraćate najviše pažnje? Je li to izgled, udobnost ili možda nešto drugo?

Pažnju pridajem izgledu modela; kako će model izgledati kad bude odjeven, što na ženskom tijelu želim naglasiti, a što ne… Uvijek pazim da pritom ne pate udobnost i funkcija jer je baš to kod rublja najvažnije. U rublju smo veći dio dana zato mora biti ugodno i udobno, kao naša druga koža!8. Prišapnite nam, molim, čime ćete nas iznenađivati u budućnosti?

Brojnim lijepim kolekcijama i novim, zanimljivim modelima koje obavezno morate isprobati! :)
(tajanstven osmijeh)