Kako odjenuti čarape i pritom ih sačuvati cijelima?

Fotografija - Kako odjenuti carape
14. travnja 2022.
Je li vam se već dogodilo da ste si kupili lijepe čarape s gaćicama, a one su se potrgale čim ste ih pokušali odjenuti? Ili da ste noktom potegnuli po materijalu, a na nogavicama je ostala rasparana nit?

Neke se stvari u životu podrazumijevaju. Odnosno postanu podrazumljivima jer ih obavljamo kao dobro programirani strojevi, bez da bi o tome stvarno razmišljali. Na primjer, zakopčavanje gumbi ili vožnja automobila od ureda do kuće.

Ili odijevanje čarapa.

Pa ipak se iza svakog od tih poslova skrivaju spretnost i znanje, koje je ponekad dobro obnoviti. Iako o tome možda nikad niste razmišljali, i za odijevanje čarapa postoje pravila.



1. korak

Oblačenje nogavic - 1.korak

Prvo i vjerojatno najvažnije je da ne žurite. Čarape s gaćicama zamislite kao drugu kožu i tako ih i tretirajte. Skinite nakit s ruku i očistite ih. Palčeve postavite uz rub čarapa i nježno ih naberite po cijeloj dužini.



2. korak

Oblačenje nogavic - 2.korak

Sjednite, čarape stavite na nožne prste, poravnajte materijal te ih polako i s osjećajem ravnomjerno potegnite preko pete do koljena. Osjetite svilenkastu mekoću kako nježno klizi preko vaše kože.



3. korak

Oblačenje nogavic - 3.korak

Obratite pažnju na listove, gležnjeve i koljena - čarape s gaćicama neka se na njima ne nabiru nego ostanu malo napete. Pazite da ih previše ne zategnete jer se prilikom nošenja morate osjećati opušteno, a same čarape moraju lijepo obujmiti vaše noge.



4. korak

Oblačenje nogavic - 4.korak   Oblačenje nogavic - 5.korak

Palčevima obiju ruku čarape potegnite preko bedara do struka. Oko bokova ih pažljivo namjestite i poravnajte ako treba.





Pravilnim odijevanjem vašim ćete čarapama produljiti vijek trajanja i dulje sačuvati njihovu ljepotu. Usvojite tu novu naviku i uživajte u osjećaju koji donosi nošenje vaših omiljenih čarapa s gaćicama.
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.