Grudnjaci

Prikaži filtre
Sakrij filter

Proizvodi 1-12 od 326

Rastuće
Stranica
Na stranici
Grudnjaci

Grudnjak je donje rublje prvenstveno namijenjeno podupiranju i zaklanjanju grudi. No, grudnjaci su osmišljeni i za različite druge namjene pa tako njima možete vizualno povećati ili smanjiti grudi, uobličiti zavidan dekolte, ostaviti dojam da pod haljinom ne nosite ništa, pobrinuti se za rasterećenje… A grudnjaci za dojenje osmišljeni su kao pomoć za lakše dojenje.

Postoji mnogo vrsta grudnjaka, na vama je da izaberete onaj koji će vam najbolje pristajati. Hoćete li se odlučiti za grudnjak sa žicom ili bez, šivane ili pjenaste košarice, za čipku ili klasičan izgled, prirodne materijale… Ili trebate seksi grudnjak za romantičan kraj tjedna, koji planirate provesti s partnerom? Odluka je na vama.

5 SAVJETA KAKO IZABRATI PRAVI GRUDNJAK

Ako je grudnjak prevelik, premali ili vam naprosto ne odgovara, imat ćete neugodan osjećaj prilikom nošenja. Uzmite u obzir donje savjete i izaberite idealan grudnjak za sebe, bez obzira na vašu veličinu.

1. PROVJERITE SVOJU VELIČINU

Veličina grudnjaka može se mijenjati iz godine u godinu stoga nije na odmet provjeriti je li se od vašeg posljednjeg mjerenja što promijenilo. Na veličinu grudi mogu utjecati promjena težine, trudnoća i dojenje. Uz pomoć metra izmjerite dva područja: prsni opseg (A) i podprsni opseg(B).

2. IMAJTE PRI RUCI TANJU MAJICU

Tako ćete odmah vidjeti kako grudnjak izgleda pod najtanjom odjećom.

3. TESTIRAJTE

Odjenite grudnjak i nježno namjestite grudi. Provjerite je li potpora na mjestu i jesu li grudi lijepo smještene u košaricama. Prema potrebi prilagodite naramenice i pogledajte u ogledalu kako vam priliježe stražnji dio.

Vrpca za zakopčavanje ne smije se urezivati u leđni nabor. Ako je grudnjak dobro izabran, ne treba biti tijesno zakopčan. Grudi moraju biti lijepo smještene u košaricama i vrpca za zakopčavanje vas ne smije tištati.

Kad ste grudnjak odjenuli, zamašite rukama gore i dolje, lijevo i desno. Napravite blagi pretklon i neka vam ruke ostanu opuštene uz tijelo.

Potom se polako izravnajte. Jesu li vam grudnjak i grudi ostali na svom mjestu? Da? Odlično, izabrali ste pravi grudnjak za sebe!

4. PROVJERITE JOŠ DETALJE

Detalji koji su prilikom kupovine rublja jako važni:

 • Grudi ne smiju kipiti van iz košarica (premale košarice).

 • Grudi u grudnjaku ne smiju imati viška prostora (prevelike košarice).

 • Košarice se ne smiju nabirati, dekolte ne smije biti prepolovljen ili stisnut.

 • Naramenice i vrpce za zakopčavanje odostraga vam se ne smiju urezivati u kožu. Jednako tako, naramenice ne smiju kliziti prema dolje, a vrpca na leđima podizati se prema gore.

 • Preporučuje se da grudnjak odostraga zakopčate na drugu ili treću kopčicu. Ako ga možete zakopčati samo na zadnju, postoji mogućnost da vam je premali.

 • Prednji dio grudnjak – sredina među košaricama – mora potpuno prilijegati uz kožu.

5. IMAJTE VIŠE OD SAMO JEDNOG GRUDNJAKA

Nakon koliko dana mijenjate grudnjak? Usporedite ga s odjećom, npr. majicom. Koliko puta tjedno je zamijenite? Tijekom ljeta vjerojatno svaki dan, zimi je možda nosite pokoji dan dulje. S grudnjakom postupite jednako.

Prosječna žena ima u svojoj garderobi 8 grudnjaka, minimalan broj koji vam preporučujemo je barem 3. Prosječni grudnjak može imati vijek trajanja i više godina, ako dobro o njemu brinete. Isplati vam se investirati u 2 ili 3 stila jer to znači da ćete u idućim mjesecima imati dovoljno izbora. Kako bi vaše rublje izdržalo i dulje vremena izgledalo lijepo, pridržavajte se uputa na ušivenoj etiketi. Ako planirate nositi haljinu bez naramenica, razmislite o grudnjaku bez naramenica koji će vam pružiti potporu bez da se vide naramenice.

Osnovni napuci za bolje održavanje grudnjaka:

 • Rublje, naročito ono s ušivenom žicom, u pravilu bi trebalo prati ručno. To znači da grudnjak nježno protrljate, najviše pažnje posvećujući predjelu ispod košarica.

 • Kod modela s pjenastim košaricama važno je da ih se previše ne gužva, savija i ožima jer im se time deformira oblik. Važno je i da perilica ne bude previše puna jer ih može zgužvati težina ostalog materijala. Koristite vrećicu za pranje i perite na temperaturi do 30°C, zajedno s odjećom istih boja. Ukoliko zajedno perete više grudnjaka odjednom, složite ih jedan na drugi.

 • Kad grudnjak operete, poravnajte košarice kako bi poprimile prvobitan oblik, prije nego što ga stavite sušiti. Najbolje je da ga sušite na zraku i ne neposredno izloženog suncu.

BRZI VODIČ ZA RAZLIKE MEĐU GRUDNJACIMA

 • Sa žicom: u košaricama pod grudima ušivena je elastična žica, oblikovana tako da podupire grudi.

 • Bez žice: primjeren je za žene koje podržavaju prirodan oblik grudi i žičana potpora pod njima ih smeta.

 • S pjenastim košaricama: grudnjak ima pjenaste košarice koje jamče da se vaše bradavice neće vidjeti kroz odjeću. Jednako tako, grudima osiguravaju lijep oblik i dobru potporu te uobličuju lijep dekolte.

 • Push up: grudnjak s jako podstavljenim košaricama, koje mogu biti različitih oblika, sa žicom ili bez, primjeren za manje grudi jer ih vizualno poveća te uobličuje prekrasan dekolte.

 • Grudnjak bez naramenica / Balkonet: odličan izbor grudnjaka kad želite nositi duboko dekoltiranu odjeću jer često ima naramenice koje se mogu skinuti - tada je primjeren za nošenje pod odjećom otvorenih ramena, kao i grudnjak bez naramenica.

  Za posebne prilike: grudnjak bez naramenica može biti idealan izbor za haljine bez naramenica za svečane događaje, primjerice vjenčanja ili maturalne zabave.

 • Brallete: jednostavnija i mekša varijanta grudnjaka bez žice. Košarice su produžene u trokut. Primjeren je ponajprije za žene s manjim grudima, koje ne trebaju velike potpore, a vole izgledati moderno i ujedno obožavaju udobnost.

 • Trokut: lagani grudnjak s košaricama u obliku trokuta, najčešće bez žice. Primjeren je za manje grudi.

 • High neck: moderan grudnjak koji doseže do visoko pod vrat. Možete ga nositi kao top ili kraću potkošulju.

 • Bodi: grudnjak, potkošulja i gaćice u jednom. Bodi je napravljen iz lakšeg, prilagodljivijeg materijala i uglavnom se zakopčava među nogama. 

 • Bodiliner: korektivni model za oblikovanje tijela, napravljen iz čvršćih materijala kako bi tijelo stisnuo i oblikovao, naročito primjeren ispod pripijene odjeće jer poravnava tjelesne nabore. 

 • Bustje/torzelet: grudnjak koji je pod grudima produžen modernim, funkcionalnim detaljima, doseže nekoliko centimetara niže, može i do pupka. Kad je bustje spojen s halterom za čarape, nazivamo ga torzeletom. Obično seže do sredine bokova i na donjem dijelu ima ušivene držače za čarape, koji se mogu skinuti.

 • Minimizer: grudnjak čija je namjena vizualno smanjivanje grudi i glatki izgled gornje odjeće. 

 • Sportski grudnjak: za poklonice aktivnog provođenja slobodnog vremena. Grudima daje potrebnu potporu tijekom sportskih aktivnosti, a izrađen je iz “quick dry« materijala, koji prilikom kretanja dobro upija vlagu i brzo se suši.

Uđi u svijet rublja i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobivate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupnje u online trgovini.

Prijavom nam dopuštate, da vam šaljemo tjedne e-novosti koje vas obavještavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše osobne podatke. Također se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

 

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.