Čarape

Prikaži filtre
Sakrij filter

Proizvodi 1-12 od 31

Rastuće
Stranica
Na stranici
Čarape

Čarape su omiljen izbor kad želimo zaštititi stopala od mraza. Jednako tako, s čarapama štitimo stopala od nečistoće i grubih materijala vaših izabranih cipela. A možete ih se poslužiti i kad ne želite pokazati svoje gole noge ili ste pozvani na elegantnu priredbu.

RAZLIČITE DUŽINE ČARAPA

S obzirom na vaš stil života, možete birati među različitim dužinama čarapa.
Čarape s gaćicama su duge čarape koje prekriju cijelu dužinu nogu, sežu od nožnih prstiju do struka. Primjerene su za hladnije dane jer vas griju. Kako lijepo obujmljuju vaše noge i struk, možete ih nositi i na posebnim događanjima jer vam uljepšaju oblik nogu.
Samostojeće čarape su sinonim za seksi izgled i završavaju na sredini vaših bedara, gdje ih stabilno zadrži na mjestu silikonska vrpca. Dok ih nosite, osjećate se izuzetno samopouzdano.
Dokoljenke su čarape koje završavaju - kako im već ime kaže - ispod koljena. Omiljene su za nošenje pod srednje dugim suknjama jer pokriju vaše listove. A možete ih nositi i pod dugim hlačama za hladnijih dana jer su djelotvorno rješenje ako niste poklonica dugih nogavica hlača.
Stopalice i niske čarapice su čarape koje izgledaju kao da ih uopće nemate. Ukoliko ste poklonica elegantnih cipela s petom, sandala ili možda nečeg drugog, stopalice su pravi izbor za vas. Ne klize s noge, ne tiskaju i ne nabiru se. A ako ste poklonica tenisica ili nekih drugih cipela koje završavaju na gležnjevima, preporučujemo niske čarapice. Zaštitit će vaše pete da ne dobijete žuljeve od ruba cipela i pružiti vam osjećaj lakoće prilikom nošenja.

KAKO ODREDITI PRAVU DEBLJINU

Čarape s gaćicama su označene mjernom jedinicom DEN. Različiti brojevi znače različitu debljinu.

< 30 DEN prozirne, nevidljive čarape
30 – 40 DEN poluprozirne čarape
40 – 70 DEN neprozirne čarape
> 70 DEN deblje neprozirne čarape

Za ljetne dane preporučujemo debljinu do 30 DEN. A za hladnije, jesensko/zimske dane birajte čarape s gaćicama od 30 DEN nadalje.
Želite li nositi čarape, a svejedno ostaviti dojam da ih ne nosite i kao da su vaše noge gole, izaberite prozirne, nevidljive čarape u boji kože.

IZABERITE PRAVU BOJU ZA SEBE

Prema tome imate li svjetliju ili tamniju put, izaberite i čarape. Uzmite u obzir i svoju omiljenu boju i stil odijevanja. Na raspolaganju su vam crna i dvije nijanse boje kože, svjetlija i tamnija.


NE ZABORAVITE NA DETALJE

Najpoznatije su klasične čarape, odnosno najlonke, a u svijetu mode naći ćete i različite »push« čarape za oblikovanje tijela koje se prilagode vašem struku i bokovima te ih lijepo oblikuju. Možete izabrati bešavne čarape, koje su bez šavova u gornjem dijelu gaćica i u koraku. A za zapažen izgled priuštite si mrežaste čarape ili moderne čarape s točkama.


PRAVILNO ODIJEVANJE ČARAPA S GAĆICAMI

1. Operite ruke i s njih skinite nakit. Uzmite si dovoljno vremena - neka vam se ne žuri. Čarape s gaćicami pažljivo naberite po cijeloj dužini na palčeve vaših ruku.
2. Sjednite, stavite čarape na nogu i od prstiju preko stopala ravnomjerno ih povucite do koljena.
3. Pazite da se na gležnjevima, listovima i koljenima čarape ne nabiru - neka budu lijepo napete.
4. Polako i pažljivo s objema rukama povucite čarape s gaćicami cijelom dužinom nogu preko bokova do struka.

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.