Opći uvjeti prodaje

Prethodno kupnji, kupac u aplikaciji izjavljuje da je pročitao ove Opće uvjete te da ih prihvaća dok će kod potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni Kupcu kao sadržaj odnosno prilog e-mail poruke kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.

Ovi Uvjeti dostupni su u svakom trenutku korisnicima usluga na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Sadržaj Internet stranice Lisca.com i Cheek.eu te svih njenih varijanti (u daljnjem tekstu: Lisca.com) je vlasništvo poduzeća Lisca d.d., Prešernova 4, 8290 Sevnica, Slovenija, a Lisca-Zagreb d.o.o., Vincenta iz Kastva 14, Zagreb, Hrvatska je tvrtka kćer Lisca d.d., Slovenija i vlasnik je Internet stranice Lisca.hr. Upotrebom Internet stranice Lisca.hr korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Lisca – Zagreb d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini Lisca.hr.

U Internet trgovini Lisca.hr mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Hrvatske.

Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Lisca – Zagreb d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici Lisca.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

1. Ograničenje odgovornosti

Lisca – Zagreb d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice Lisca.hr i njenog sadržaja.
Kako se rok isporuke, cijene ili karakteristike artikala brzo mijenjaju. Lisca- Zagreb d.o.o. ponekad ne uspije popraviti podatke na Internet stranici, ali se trudi u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost i pravilnost podataka. Ukoliko dođe do primjene (također cijena), Lisca-Zagreb d.o.o. će obavijestiti kupca i omogućiti mu otkaz ugovora ili zamjenu naručenog artikla.

Lisca- Zagreb ima mogućnost otkaza ugovora samo ako se ustanovu očita greška. Kao očita greška se podrazumijeva greška u bitnim karakteristikama artikla  i sve druge greške koje se po običajima u trgovini smatraju odlučujućim za odustajanje od sklapanja ugovora između ugovornih strana. To uključuje i očite greške u cijenama.

Lisca-Zagreb se trudi da promjene u Internet  trgovini teku besprijekorno, ali se bez obzira na to ipak dogodi da se pojavi neka greška, pri čemu se Lisca-Zagreb d.o.o. obvezuje da će je po otkriću ukloniti u najkraćem mogućem vremenu. Kupac može Liscu-Zagreb d.o.o. upozoriti na grešku pozivom na telefon ili elektronskom poštom.

Ostavljamo pravo onemogućavanja dostupa do Internet stranice zbog tehničkih ili drugih poteškoća i održavanja, što znači nemogućnost odnosno prepreku za upotrebu Internet trgovine. U slučaju tehničkih poteškoća na Internet stranici ostavljamo pravo storniranja predanih narudžbi koje su zbog tehničkih pogrešaka neispravne. U slučaju storna narudžbi ćemo vas obavijestiti u najkraćem mogućem vremenu i uputiti vas na daljnje korake. Sami morate osigurati odgovarajuću zaštitu opreme (antivirus itd.) prije upotrebe Internet stranice. Kupac mora osigurati odgovarajuću sigurnost i povjerljivost podataka korištenih za prijavu na Internet stranicu (e mail, lozinka).

Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.

2. Ograničeno pravo upotrebe

Posjetioci Internet stranice Lisca.hr sadržaj koriste isključivo u osobne i ne komercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole Lisca – Zagreb d.o.o. je zabranjena.

3. Pravilnik o privatnosti

4. Kako kupovati

5. Narudžbe

Kupoprodajni ugovor između trgovca i kupca u Internet trgovini www.lisca.hr sklopljen je u trenutku kad trgovac kupcu pošalje prvu elektronsku poštu o statusu njegove narudžbe (pod predmetom: Nova narudžba). Od tog trenutka su sve cijene i drugi uvjeti fiksni i važe kako za trgovca, tako i za kupca. Ta elektronska pošta nije potvrda da je roba na zalihi ili da je počela otprema robe, nego samo obavijest kupcu da je trgovac preuzeo narudžbu i da je počeo postupak provjere raspoloživosti robe. Kupac je osoba s podatcima koji su navedeni kod predaje narudžbe. Kasnije promjene podataka o kupcu nisu moguće.

Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronska pošta o statusu narudžbe) je u elektronskom obliku i spremljena je na poslužitelju Lisca d.o.o.

6. Upoznajte se i s uvjetima POVRATA, DOSTAVOM i načinima PLAĆANJA e-shopa Lisca.

7. Rješavanje sporova

U slučaju spora između Kupca i Trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. U slučaju spora između Kupca i Trgovca, nastojat će problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu

 

POVRAT PROIZVODA


1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE putem pisanog obrasca

Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 79 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje  pisanom obavijesti na e-mail adresu [email protected]. Rok od 14  dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe.
U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje ne dvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (sa vašim imenom i datumom dane narudžbe) i ispunite obrazac za odustajanje od kupnje kojeg ćete pronaći OVDJE

2. POVRAT PROIZVODA

Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću bez nepotrebnog odlaganja u roku 14 dana po pisanoj obavijesti.
Povrat novca odnosno otkupnine poduzeće mora vratiti najkasnije u roku 14 dana od primitka robe.
Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.
Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa i ispunjen obrazac za povrat robe kojeg možete naći OVDJE
Pošiljku poslati na adresu:
Lisca-Zagreb d.o.o.
Vincenta iz Kastva 14
10 000 ZAGREB
Troškove povrata robe snosi kupac.
Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.
Proizvode sa tiskom odnosno vezom napravljenim samo za vas nije moguće mijenjati jer je proizvod izrađen po uputama potrošača i prilagođen je njegovim osobnim potrebama.

Zamjena artikala (za drugu boju, veličinu….) nije moguća. U slučaju povrata će se kupcu vratiti otkupnina za vraćene proizvode.

3. REKLAMACIJE POŠILJKE

Lisca-Zagreb d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini Lisca.hr. Ukoliko kupac ima bilo  kakav prigovor sukladno članku 10 Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail adresu [email protected].

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.

Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri.
Molimo da kupac ispuni obrazac za reklamaciju kojeg možete naći OVDJE i popunjenog ga vrati zajedno sa robom i kopijom originalnog računa na adresu "Lisca-Zagreb" d.o.o., Vincenta iz Kastva 14, 10000 Zagreb s naznakom "Internet prodaja" u roku 14 dana

Narudžba o kupnji je pohranjena u Lisca-Zagreb d.o.o., a kupac do narudžbe može doći u svakom trenutku preko svog računa u Internet trgovini. Po primitku robe Lisca-Zagreb d.o.o. će u roku 14 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije.
Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu.
Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju.
Troškove povrata robe snosi kupac.

DOSTAVA

Dostava se vrši preko Overseas Trade Co. Ltd d.o.o., po cijeni od 3,90 € (29,39 kn).

Overseas Trade Co. Ltd d.o.o. dostavlja pakete i na otoke (Brač, Cres-Lošinj, Dugi Otok, Hvar, Korčula, Krk, Murter, Pag, Pelješac, Rab, Šolta, Ugljan-Pašman, Vis, Lastovo) po rasporedu.

Overseas Trade Co. Ltd d.o.o. zadržava pravo promjene "Rasporeda dostave na otoke i manja mjesta" bez prethodne najave u slučaju tehničkih poteškoća ili više sile.

NAČIN PLAĆANJA

Načini plaćanja u internet trgovini:

- plaćanje pouzećem. Poštarinu plaća kupac i to službeniku prilikom preuzimanja robe.

- plaćanje karticama: Visa, Mastercard, Maestro, Diners izdanje svih banaka

Na kartici kupca pri predaji narudžbe će biti rezervirana sredstva u visini narudžbe. Kartica će biti naplaćena u trenutku kada dobijemo potvrdu stvarne raspoloživosti naručenih proizvoda  u skladištu i narudžba krene u obradu.

Plaćanje sa karticama će se vršiti preko sistema sigurnog internet plaćanja WSPay – plaćanja se vrše u stvarnom vremenu kreditnim i debitnim karticama i drugim načinima plaćanja.

WSPay pruža kupcu i trgovcu siguran unos i prijenos podataka o kartici što potvrđuje PCI DDS certifikat koji WSPay posjeduje. WSPay koristi 256-bitni šifrirani SSL certifikat i kriptografski protokol TLS 1.2 kao najvišu razinu zaštite podataka prilikom pisanja i prenosa podataka.

Do isplate pune kupoprodajne cijene odabrani proizvodi vlasništvo su Lisca-Zagreb d.o.o. Tvrtka Lisca-Zagreb d.o.o. može promijeniti mogućnost plaćanja navedene na web mjestu Lisca.

 

Sve prikazane cijene su izražene u kunama i u eurima i uključuju zakonski PDV prema fiksnom tečaju konverzije 1 € = 7,53450 KN.

 

Uđi u svijet rublja i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobivate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupnje u online trgovini.

Prijavom nam dopuštate, da vam šaljemo tjedne e-novosti koje vas obavještavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše osobne podatke. Također se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

 

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.