Putovanje iz snova na Maldive

Kategorije
import-hr
21. srpnja 2022.
Sonja je odvažna žena koja je prošla već mnogo toga u životu, no njezina su velika ljubav bili i još su uvijek – Maldivi. S nama je podijelila svoje osjećaje i savjete te mnogo prekrasnih fotografija zbog kojih joj se želimo pridružiti idući put.

Pročitaj što nude Maldivi i bez kojih se stvari tamo ne smiješ uputiti.

Zašto si se odlučila za Maldive?

»Otkad pamtim ocean je moja velika želja i strast. More, životinje, bilje… Sloboda, dodir valova, život na moru… mekani pijesak koji ti miluje stopala i tople sunčeve zrake koje te pune energijom.

Maldivi su bili moj san za koji sam se trudila i mnogo toga odrekla. O njima sam uvijek sanjala stoga su vrlo intimni. Osjećaš se kao da si sam na osamljenom otoku. Sloboda, nikakvih automobila, buke i ludog tempa života. Potpuna tišina i mir… čuje se samo vjetar i more. Za mene nema ljepšeg.«


A kako si ispunila dane svog odmora?

»Na Maldivima posebno uživam u ronjenju. Cijeli bih dan mogla biti pod vodom i promatrati morske pse, na tisuće različitih ribica i prekrasne morske kornjače. Podvodni svijet u meni budi mir, a bestežinsko stanje je ono koje opušta sav stres koji si svakodnevno tovarimo na leđa.

Pored aktivnog plivanja jako uživam i u romantici sa svojim dragim, navečer se volimo uputiti u šetnju i sjediti na plaži za zalaska sunca. Život tada postane posebno čaroban.

U takvim trenucima zaista osjećam sebe u potpunosti i dobivam mnogo motivacije za iduće izazove koji me čekaju.«


Kakvih si se trikova naučila na svojim putovanjima?

»Prilikom rezervacije aranžmana uvijek provjerim cijene kod različitih agencija i izravno u hotelu (cijene se naime razlikuju od ponuđača do ponuđača).

Kad biram sezonu za putovanje na Maldive, ne vjerujem prognozama jer priroda se jako mijenja. U vrijeme kad je sve bilo mirno i vidljivost dobra, iznenadili su nas snažni vjetrovi i posljedično izuzetno loša vidljivost.

Stoga savjetujem - ukoliko želiš uštedjeti mnogo novca, posjeti Maldive radije u »low-season«, to je u vrijeme kad je kod nas ljeto. Glavna sezona je od prosinca do ožujka, no za posjet u to vrijeme ja se više ne bih odlučila.


Inače su Maldivi zaista čudesni u svako godišnje doba.

Na putovanjima uvijek vodim računa o izboru hrane. Treba uzeti u obzir činjenicu da se konzumiraju jela s izuzetno jakim začinima, koji naše tijelo mogu preopteretiti i izazvati alergijske reakcije. Sa sobom uvijek uzmem i dvopek; na putovanjima je i te kako potreban jer je hrana zaista drukčija.

Ne zaboravljam ni snažne repelente jer zbog jakih uboda komarci i razne mušice znaju postati velik problem. Ukoliko netko ima problema s ubodima, nipošto ne smije zaboraviti tablete za alergiju.

Još savet! Osiguranje u inozemstvu. Uvijek se pobrinite za njega!

Sa sobom uzmem i zaista mnogo zaštitne kreme protiv sunca s visokim faktorom, za koju uvijek provjerim da je ekološka. Obične kreme protiv sunca naime uništavaju koraljne grebene.

I moj posljednji trik koji bih vam preporučila glasi - uživajte svake sekunde, bez obzira kamo se spremate putovati! Život je samo jedan i naša sreća vrijedi više od svega ostaloga. Voli sebe i neka ti bude nezaboravno jer sami smo kreatori svog života i sami držimo sreću u svojim rukama.«


Pogledaj u galeriji neke od impresija sa Sonjina putovanja.
A više o njezinim putovanjima saznat ćeš na @love_and_nature_stories

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.